Известие

Collapse
No announcement yet.

Съединител!

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Съединител!

Здравейте колеги! Бях дал на дядото GTV-то за два дена и тази сутрин ми каза че му направило следния проблем. Натиснал съединителя и педала останал долу. Пренапомпил няколко пъти но не помръднал. Навел се и го вдигнал с ръка. Повече проблеми не му е правил но нещо не е наред за да остане така. Там долу са 2 хидравлични помпи и си мисля че едната от двете ако беше заминала въобще после нямаше да се оправи пък и чак толкова хидравлика да изтече Вие няакви идеи имате ли?
    "Свини! Вечно ли искате да живеете?!" Фридрих Велики — 1757 г.
    sigpic

на мен ми се случи същото. педала на съединителя е захванат с една много слаба тел и едно като капачка за буталото което натиска съединителя. провери как е захванато. на мен ми се откачи и педала беше абсолютно свободен.
    MG ZR160 03' - настоящата
    145 2.0 TD 97' - бившата
    GTV 2.0 16V 97' - по-бившата
    SPL Fan

Comment

Ами тойй както го обяснява не е бил свободен. И интересното е че после не е има проблеми при движение. Вечерта пак му направил същия проблем. Аз си взех колата преди час и нито на тръгване нито после ми е направила проблем. Чудя се да не е да има няква защита срещу душманско каране тая ск. кутия щото той малко такъв си пада Възможно ли е? Някой да е чувал подобно нещо? Щото каза че претракали зъбите, та си мисля че ако е натиснал лоста преди да настъпи съединителя.....................знам ли, фантазията ми май почна да работи повече.
      sigpic

Comment

Брат, до ден два ще се наложи да смениш "долна" помпа (струва около 45лв) и се сменя лесно.
        Миналата година по същото време даже беше пак 13-ти (и да...петък) ми се скапа помпата сутринта......предишните 2 дни правеше както описваш ти брат.... Проблема е, че не ми капеше спирачна течност и 2 дена се чудех защо така прави педала и после си е ок, но накрая....... издаде помпата и изтече и течноста през нея....

Аз бях писал в една тема, че знам поне 4-5 ГТВ-та, на които точно пролетно време им се скапва тази помпа....магия

Когато замине помпата и педала си остане само долу за постоянно....при запалена кола ти не можеш да сменяш скорости.....или почти 99% е невъзможно... затова ти е и "прихърквало" заедно с хлътването на педала предполагам...
        Трика за каране е на загасена кола си превключваш спокойно на 1-ва или 2-ра и така до сервиза.....при загасена кола скоростите си влизат идеално

Успех. Иска ми се да ти кажа, че нищо и няма на красавицата ти, но симптомите са ми познати доста и......
        Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Евала Владо, олекна ми! Благодаря!!!
          sigpic

Comment

от има-няма 10 дена много мистериозно започна да губи спирачна течност моята кошница. много много малко - около 5-10 мг. на ден и то само до толкова че да примига лампата....дали и аз няма да улетя скоро?!?
            няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Кофти работа, но освен неудобството лечението е лесно и относително ефтино за щастие.

Питаш ли ме мене.
              Петък 13-ти ставам рано и бързам, защото закъснявам вече.....на първия светофар леко ме подпира един заблеян водач на МПС, а на третия светофар в най-якото задръстване преди бул. Цар Борис 3-ти ми хлътва педала и дотам........бутане...мислене...доливане на течност....1-ва скорост.....и до сервиза... но после от ТиН помпа и смяна за 15минути.... остана само загубеното време и нервите.

Comment

Ох оттървах се от проблема. Да заминало буталце на помпата на педала. 58 лв помпата, 46 лв работа и спирачна течност.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от leshoiad
                  Ох оттървах се от проблема. Да заминало буталце на помпата на педала. 58 лв помпата, 46 лв работа и спирачна течност.
                  радвам се, че проблема е преборен.....жалко за разхода, но няма как....любов

Comment

аз също е сменях тази помпа но и другата коята е на кутията беше изтървала семерингата.
                    Alfa romeo GTVex
                    Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
                    Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
                    Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Working...
                    X